TNT 'plaagt' Royal Mail

Eerder deze maand heeft het Engelse postbedrijf Royal Mail aangekondigd naar de beurs te gaan. Op zich niets bijzonders, want vele postbedrijven gingen Royal Mail al voor.

Royal Mail is, net als PostNl in Nederland, concessiehouder in het Verenigd Koninkrijk voor het uitvoeren van de Universele Postdienst. Dat blijft ook zo, ook na een beursintroductie.

Ook in de UK is de postmarkt geliberaliseerd, en kunnen andere postbedrijven actief zijn op terreinen die niet onder de Universele Postdienst vallen.

In de Europese Gemeenschap zijn diensten die vallen onder de Universele Postdienst vrijgesteld van BTW.

En, daar draait nu het conflict met de dochter van het Nederlandse postedrijf PostNl -TNT-Post UK- om, alle diensten die daar niet onder vallen zijn BTW plichtig.

Royal Mail heeft echter een afspraak met de belastingdienst dat ook diensten die niet vallen onder de UD BTW vrij zijn. TNT vindt dat oneerlijke concurrentie want zij moeten wel BTW (20%) in rekening brengen. TNT vecht nu deze oneerlijke concurrentie aan.

Het komt voor Royal Mail op een zeer ongunstig moment, want als TNT in het gelijk wordt gesteld zal dit direct van invloed zijn op de voorgenomen beursgang. De winstgevendheid wordt dan namelijk een stuk lager!

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » TNT 'plaagt' Royal Mail

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap