Eerste dag zegels met koning

Gisteren werd duidelijk dat 'eerste dag' niet echt duidelijk wordt met de nieuwe koningszegels.

Wat is het geval: PostNl had eerder aangekondigd dat waarschijnlijk eind noveber de eerste frankeerzegels met het portret van koning Willem-Alexander zullen worden uitgegeven.

Dat is -zo bleek vandaag- in ieder geval waar! Maar...... of u ze gaat kopen op die dag is nog maar de vraag. Natuurlijk, u wilt een eerste dag envelop hebben. Maar of u daar dan zoveel ged voor over hebt?

Op 30 november komt de eerste frankeerzegel (of zegels) uit, maar uitsluitend 'verpakt' in het jaarboek 2013.

De zegels los zijn pas verkrijgbaar vanaf 1 januari 2014! Door deze koppelverkoop bent u dus 'gedwongen' om een duur pakket-met-boek te kopen als u een frankeerzegel met Willem-Alexander wilt bemachtigen.

Het is -na de zeehond- al de tweede postzegel met twee eerste-dag data! Nu wordt de postzegel zelfs nog 'over het jaar heen getild'.

Nog een bijzonderheid:

De postzegel met waarde 1 die op 30/11 in het boek zit heeft een nominale waarde van € 0,60 en degene die u 'mag' kopen vanaf 1 januari heeft direct een nominale waarde van € 0,64!

Voor de verzamelaars van enkelfrankeringen breken er dus treurige tijden aan, met een waar dilemma: PostNl 'achterna lopen' en een boek kopen dat je niet nodig hebt om zodoende een WA eentje op een brief te plakken die voor 1/1 voor € 0,60 verzonden kan worden of gewoon tot 1/1 wachten en de postzegel los kopen voor € 0,64?

Gelukkig heeft u nog even tijd om na te denken, maar het is niet prettig voor zo'n dilemma te komen staan.

 

Foto: tekeningen voor de nieuwe Willem-Alexander postzegel van groep 8a, Franciscusschool, Ede.

Of het eigenlijke ontwerp hier tussen zit? We gaan het meemaken, maar er werd zeer geheimzinnig over gedaan en het is nog niet bekend gemaakt!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Eerste dag zegels met koning

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap