'Achtergrond winstgroei PostNL onduidelijk'

Tja, toen we dit bericht zagen op 19 september (www.rtlnieuws.nl) konden we dat ook niet direct bedenken: waar die winstgroei vandaan zou moeten komen. Alleen van het verhogen van de prijs van de Decemberzegels (gaat dit jaar € o,55 kosten) zou het toch niet -alleen- kunnen komen.

PostNl klaagt immers ach en wee en zag dit geklaag elfs beloond met de toestemming om de postzegel ingaande 1 januari alweer (nu met 4 cent) te verhogen.

Het bericht van RTLnieuws begint met:

"PostNL verhoogde donderdag de winstverwachting voor 2013, maar de precieze achtergrond hiervoor is onduidelijk, schrijft Rabobank. Een van de redenen voor de mogelijk hogere winst is de hogere prijs van kerstpostzegels, maar PostNL zegt dat de winstverwachting is gebaseerd op de resultaten van de afgelopen 2 maanden."

De een (RABO) denkt dus dat het de Decemberzegels zijn en de ander (PostNl) claimt betere resultaten de afgelopen twee maanden.

Op 24 september echter is een tipje van de sluier opgelicht waar die winstgroei vandaan komt.

Immers, het arrest van het hof laat namelijk toe dat PostNl geen guldenzegels meer hoeft te accepteren ingaande 1 november.

Dat is natuurlijk de echte klapper! Alles wat vanaf die datum gefrankeerd wordt met eurozegels is kassa. De guldenzegels stonden immers niet meer in de boeken!

 

Foto: PostNl


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » 'Achtergrond winstgroei PostNL onduidelijk'

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap