Spectaculaire veiling! UPDATE

toeslag € 170.000 (+kosten)

 

De laatste dag van oktober van dit jaar zal ongetwijfeld doorgaan als een bijzondere dag in de Nederlandse Filatelie.

In Nederland, maar niet over Nederland. Althans, voor wat het lijdend voorwerp betreft. In Nederland, en wel bij de Nederlandsche Postzegel en Muntenveiling in Weesp (NPV) wordt namelijk de -voor zover bekend- duurste postzegel verkocht die ooit in Nederland werd geveild.

Het betreft een zegel van 100 Pond (East African Currency) van Kenya and Uganda uit 1925. Het betreft een postfris exemplaar met hoekvelrand met plaatnummer 1.

Er zijn slechts een klein aantal exemplaren in postfrisse staat bekend. De startprijs is bescheiden: € 40.000, maar het veilinghuis verwacht een opbrengst van maar liefst € 150.000!

Het is een der zeldzaamste postzegels van de British Commonwealth. Hoewel, postzegel? Zoals gebruikelijk voor de UK en de Commonwealth uit die tijd zijn de zegels bedoeld voor postage and revenue. Oftewel: voor het frankeren èn het betalen van belasting.

De postzegels in deze hoge waarde is nimmer bedoeld of geschikt geweest voor frankering. Deze zegel werd voornamelijk gebruikt voor het betalen van alcohol- en jacht licenties. Maar, daarom natuurlijk niet minder zeldzaam noch verzamelwaardig.

De postzegel maakt deel uit van de collectie Aat de Peijper. In Weesp komen nog heel wat meer zeldzaamheden van de Brtish Commonwealth onder de hamer.

Men verwacht heel wat belangstelling uit het Verenigd Koninkrijk, en het bedrijf heeft Marike Timmermans ingehuurd als persvoorlichter. Ook in de UK weet men nu waar Weesp ligt!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Spectaculaire veiling! UPDATE

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap