Paarse Piet

Opschieten met kopen! Vandaag kan het, maar je weet natuurlijk nooit of het Sinterklaasvelletje van PostNL dat verschijnt in de verkoop blijft.

Paarse Piet kopen ja, dat is toch iets uit de slaventijd? Nee, dat willen we natuurlijk niet! Ongetwijfeld zal er dus wel een luid protest te horen zijn en zal een verkoopstop worden afgedwongen. Een Piet kopen: dat kan natuurlijk echt niet meer is deze tijd! Wie bedenkt zoiets!

Het eerste stapje werd al gezet: Piet verkleurt bij PostNL van zwart naar paars. Zeg maar van Afrikaans naar Rooms.

Toen ontwerper Max Kisman uit Amsterdam Piet onderhanden nam (nou ja, dat mag natuurlijk ook niet!) was er natuurlijk nog helemaal geen sprake van de Pieten discussie. Het velletje werd al ver voor de zomer ontworpen. Toen lagen we natuurlijk nog aan het strand bruin te bakken.( Bruin? Mag dat?) En dachten we nog helemaal niet aan SInterklaas.

Voor PostNL is de hele discussie natuurlijk een geschenk uit de hemel. (of uit de schoorsteen?). Immers, iedereen heeft het over het Sinterklaasvel van PostNL en de Paarse Piet. Daar kan geen reclamebudget tegenop! Ook de ontwerper zal het niet vervelend vinden. 'Iedereen' kent hem nu. Paarse Piet ja, dat is iedereen opgevallen. Maar dat de maan niet door de bomen schijnt maar om de boom heen schijnt op een andere postzegel in hetzelfde vel, daar valt niemand over!

Kopen dus, voordat het uit de handel wordt gehaald!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Paarse Piet

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap