Konings FDC

Het is, voor zover bekend, nog niet eerder voorgekomen dat er verwarring is over de eerste dag van uitgifte van nieuwe postzegels, en dat vervolgens geconcludeerd moet worden dat de betreffende emissie niet te krijgen zal zijn met een FDC stempel, en de betreffende postzegels zelfs in het geheel niet te krijgen zullen zijn op de dag van uitgifte!

Het ziet er naar uit dat we dit toch echt zeer binnenkort gaan meemaken! U heeft de niewsberichten op deze site al kunnen volgen en weet dan onmiddellijk dat we het over de nieuwe Koningszegels hebben.

Met het schrijven van 'Koningsklucht' dacht ik toch echt dat we 'alles wel gehad hadden'. Nee dus! Tijd voor een resumé, want -begrijpelijk- ziet u door de bomen het bos niet meer.

- op 27 november worden de nieuwe koningszegels door koning Willem-Alexander in ontvangst genomen. Ook dan wordt de afbeelding en de naam van de ontwerper pas bekend.

- 30 november is de officiële dag van uitgifte (bevestigd door PostNL). Op deze dag kunt u de zegels niet! kopen

- Zaterdag 7 december is de eerste dag dat u de zegels kunt bestellen, maar uitsluitend bij de Collectclub en uitsluitend als u een volledige jaarset postzegels (€ 92,42) òf een jaarset postzegelvelletjes (€ 115,40)

- Heeft u een abonnement op deze jaarsets, dan krijgt u het automatisch

- In beide gevallen is de eerst mogelijke dag dat u de nieuwe koningszegels (uitgiftedatum dus 30 november) in huis kunt hebben 10 december!

- Vanaf 2 januari zijn ze aan 'het loket' verkrijgbaar en ook als los zegel (althans de velletjes) te bestellen.

Wat klopt er niet, maar werd en/of wordt wel over bericht:

- De nieuwe permanente zegels met koning Willem-Alexander zitten niet in het jaarboek 2013. (PostNL laat echter weten dat ze wel in het jaarboek 2014 komen (..)!

- De nieuwe zegels zijn niet vanaf vanaf 30 november te bestellen bij de Collectclub. (In Collect 78 wordt ten onrechte de verwachting gewekt dat de zegels daar los te bestellen zijn, en voor de '2013 prijs'.

- De uitgiftedatum is echt 30 november, en niet 2 januari 2014 zoals vermeld op de site van de Collectclub. (wel dus 'los' bestelbaar vanaf die datum aldaar en voor de nieuwe 2014 prijzen.

Samengevat:

- De nieuwe postzegels kunnen niet op de eerste dag van uitgifte (30 november 2013) gestempeld worden (tenzij er met de datum wordt gerommeld.....!)

- De vroegst mogelijk stempeldatum is 10 december! Maar dan  heeft u natuurlijk hele 'dure postzegels' gekocht.

- De nieuwe postzegels zullen niet 'los' verkrijgbaar zijn voor het in 2013 geldende tarief.

 

afbeelding: screenshot van de Collectclub. De afbeelding is nog geheim. Dit is kennelijk zo bijzonder, dat men heeft moeten teruggrijpen naar een oud TNT logo!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Konings FDC

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap