Decemberzegels 2013 zijn er

Den Haag, 19 november 2013 – De eerste exemplaren van de Decemberzegels 2013 zijn vandaag aan oud-schaatser Jochem Uytdehaage overhandigd. Yme Pasma van PostNL deed dat op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. De postzegels met thema ‘Kerst in Nederland’ tonen een typisch Hollands winterlandschap in de kerstperiode met onder andere schaatsende karakters.

De postzegels zijn dit jaar ontworpen door Sieb Posthuma. Hij is één van de meest toonaangevende illustratoren van Nederland en is bij een groot publiek bekend door zijn prentenboeken. Hij heeft erg veel plezier beleefd aan het ontwerpen van de Decemberzegels: “December is traditiegetrouw een maand om aan elkaar te denken en te laten weten dat je om elkaar geeft. Veel mensen doen dat via een kerst- of nieuwjaarskaartje. Het is persoonlijk, tastbaar en leuk om aan je dierbaren te versturen. Daar worden je ontvangers ook heel blij van. Het is een enorme eer om hier aan bij te kunnen dragen door mijn ontwerp. Want het is een fantastische opdracht waarmee je een groot publiek kunt bereiken.”

Oud-topschaatser Jochem Uytdehaage won in 2002 tweemaal Olympisch goud, op de vijf en de tien kilometer. Op beide afstanden reed hij destijds een wereldrecord. Uytdehaage is eveneens oprichter van Sporttop, een stichting die jonge sporters ondersteunt. De oud-schaatser stelt: “Kerst kent vele tradities en het versturen van kerstkaarten hoort daar wat mij betreft ook bij. Een kerstkaart op de deurmat is toch een stuk aandacht voor de ontvanger. Daar kan geen e-mail, whatsapp of like tegenop.”

Foto's: Henk Burgman (bovenste foto: links Yochem Uytdehaage en rechts Yme Pasma (directeur consumentenmarkt PostNL).


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Decemberzegels 2013 zijn er

Nieuw nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-02-2021Filatelie - 2-2-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap