PostBeeld heropent winkel

Sinds vandaag 8 april staat Nederlands grootste en meest spectaculaire postzegelwinkel in Haarlem. Marilyn Monroe heropende vanmorgen feestelijk het nieuwe pand. Maar liefst vier winkelpanden werden samengevoegd tot één grote winkel met verschillende afdelingen. Filatelie maakte alvast een rondje langs de verschillende afdelingen.

‘The Old Stamp Shop’

Direct bij binnenkomst in de winkel is ‘The Old Stamp Shop’, een winkeltje met een Engelse sfeer. Het voelt alsof je hier een andere tijd binnenstapt. Een echte knusse postzegelwinkel, zoals ze er ooit waren. PostBeeld heeft hier zijn klassieke postzegels ondergebracht. Aan de wand hangen vele honderden mappen met postzegels uit de gehele wereld, van oude tot moderne zegels. Een grote bak met brieven midden in de winkel completeert het bijzondere´oude postzegelwinkel gevoel´. Zeker ook de moeite waard is een vitrinekast, waarin eigenaar Rob Smit zijn eigen collectie toont. Geen postzegels, maar filatelistische literatuur en artikelen. Hier ligt het eerste postzegel­album ter wereld uit 1863 en een wereld­catalogus uit 1899. Wij hebben hier een tafel gezet zodat de echte postzegelliefhebber hier alles rustig kan bekijken.

‘Partijen en Occasions’

Voor € 15 een groot boek vol met postzegels kopen? Of een 2e-hands album voor een fractie van de nieuwprijs bemachtigen? Of juist een collectie met uniek materiaal aanschaffen om verder uit te bouwen? Je vindt het allemaal in deze afdeling met partijen, restanten, collecties, albums, insteekboeken en 2e-hands catalogi. Hier tref je tevens een bak met onafgeweekte zegels die je voor 10 cent per stuk papier (ongeacht het aantal zegels er op) kunt uitzoeken.

‘Kaartenafdeling’

Duizenden ansichtkaarten op onderwerp gesorteerd vind je in onze kaartenafdeling. De meeste kaarten zijn nieuw, maar we hebben ook een behoorlijk aantal ´originals´. Er zijn zelfs ansichtkaarten van metaal en metalen reclameborden.

‘Thematic Adventure’

Dit is onze grootste en meest verrassende afdeling. Hier worden postzegels per thema gepresenteerd. Het blijft echter niet alleen bij postzegels. Wij verkopen ook wat op de postzegels afgebeeld staat. De wanden, het plafond, de vloer en de kasten zijn nachtblauw. Deze ruimte is grotendeels voorzien van ledverlichting en overal zie je videoschermen met postzegels. Alleen dat al maakt dit winkelgedeelte bijzonder. De diversiviteit aan producten geeft de extra spanning. Je vindt hier een flinke voorraad 2e-hands strips in vrijwel nieuwstaat, maar dan een stuk goedkoper. Een leuk assortiment strippoppetjes, een klein assortiment antiquarische strips en natuurlijk heel veel strippostzegels. Er bestaan flink wat postzegels met auto´s en motoren, dus is de verkoop van auto- en motormodellen een logische keuze. Bij de vaststelling van het assortiment is vooral gezocht naar merken die mooie modellen tegen een lage prijs leveren. 

'Thematic adventure'

Strips en modelauto’s behoren tot het vaste assortiment van de ´Thematic Adventure´ afdeling. Andere thema´s en gerelateerde producten zullen regelmatig wisselen. Op dit moment zijn er presentaties over ruimtevaart met o.a. boeken en speelgoed, Marilyn Monroe met kaarten en metalen borden.  Speelkaarten met een groot aantal schitterend uitgevoerde replica´s van oude tot zeer oude kaartspellen.

‘Collectio corner’

Collectio is het eigen door PostBeeld op de markt gebrachte merk met postze­gel- en muntbenodigdheden. Collectio maakt kwalitatief goede muntalbums, insteekboeken in moderne kleuren en bijzonder mooie voordrukalbums voor Nederland en voor postzegels op thema (zie advertentie elders in dit blad). Alle Collectio producten worden hier overzichtelijk uitgestald.

´Regular shop´

Eigenlijk is dit de rest van de winkel en het centrale gedeelte. Hier vind je volop postzegels en filatelistische benodigdheden. Bij de kassa, kun je terecht voor inlichtingen en leuke kassakoopjes. Van hier uit heb je toegang tot alle andere afdelingen.

´Internet´

Onze gehele, zeer grote, voorraad postzegels is via onze internetsite www.postbeeld.com te bekijken. Dat kun je thuis, maar ook op diverse plaatsen in onze winkel doen.

´Achter de schermen´

Achter de schermen heerst bij PostBeeld vrijwel doorlopend grote be­drijvigheid. Hier worden de ingekochte collecties verwerkt, onze internetbestellingen en alle daarmee gepaard gaande administratieve afhandelingen gedaan. Dit deel van de winkel is niet voor het publiek toegankelijk, maar wel zichtbaar. Zo kun je bijvoorbeeld zelf zien hoe de postzegels die je wenst uit ons systeem worden gepakt.

 Gratis Adventures!

Wil je de volgende Philatelic Adventure Magazines gratis thuis ontvangen? Vul dan onderstaande bon in en stuur deze op naar PostBeeld, Kloosterstraat 19/21, 2021 VJ Haarlem of geef de bon af in onze winkel Cronjéstraat 68 Haarlem. Voor de emailversie kunt u ook een mailtje sturen naar info@postbeeld.com

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » PostBeeld heropent winkel

Nieuw nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-02-2021Filatelie - 2-2-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap