Kindertekeningen worden postzegels

Wereldwijd zijn er duizenden postzegels met kindertekeningen. De nieuwe editie voor het Belgische 'Feest van de Postzegel' zorgt voor vijf extra zegels met kindertekeningen. Postzegels met kindertekeningen zijn een populair thema bij (jonge) verzamelaars. Toen de (Belgische) Post de tekenwedstrijd 'Red de Aarde' voor de lagere scholen in België organiseerde, werden er meer dan 22.000 tekeningen ingezonden.

De wedstrijd werd in vijf categorieën onderverdeeld die evenveel winnaars opleverden die hun tekening vereeuwigd zien op een postzegel. Igor Volt van het vijfde leerjaar uit Gembloux won met zijn tekening van een windmolenpark in de zee in de categorie Oceanen en zeeën. 

Alle winnaars en hun klasgenootjes zagen op 11 februari in de postzegeldrukkerij in Mechelen hun eerste postzegels van de drukpersen rollen. Ook de scholen waren winnaar met elk een waardebon van € 5.000 waarmee energiebesparende maatregelen kunnen gerealiseerd worden. Alle zegels worden per vel van tien zegels verkocht in de Belgische postkantoren vanaf 15 april.

Piet Vermeire

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Kindertekeningen worden postzegels

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap