Johnny Thijs weg bij BPost

De gezichtsbepalende CEO van BPost Johnny Thijs (1952) heeft gisteren de raad van bestuur van BPost laten weten geen nieuwe termijn te ambiëren. Zijn huidige termijn loopt -al- op 6 januari aanstaande af.

Gezien de feestdagen betekent dit vrijwel 'per direct'.

Blijkens het persbericht van BPost lijkt het erop dat het besluit onverwacht is gekomen, want er moet nu gezocht worden naar een opvolger.

Voor wie het nieuws gevolgd heeft, kwam het echter geheel niet onverwacht. In augustus liet Thijs blijken dat hij voor E 290.000 (inclusief bonussen zo'n E 500.000) dit werk niet wil doen. Nu harkt hij per jaar ruim een miljoen naar binnen.

Het is ook niet typisch een BPost-probleem. De Belgische overheid wil de topsalarissen van (semi)staatsbedrijven drastisch aan banden leggen. Eerder al verdween topman Bellens van de Belgische staats telecomaanbieder Belgacom het strijdtoneel.

Op verzoek van de raad van bestuur heeft Thijs aangegeven het bedrijf te willen blijven leiden tot een opvolger is gevonden. Thijs heeft dit verzoek aanvaard, en het is voorgelegd aan de regering.

De raad van bestuur heeft haar voorzitter, Martine Durez, gevraagd samen met Johnny Thijs een opvolger te zoeken.

 

Foto: Bpost: management. Johnny Thijs derde van rechts


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Johnny Thijs weg bij BPost

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap