Dure postzegel?

Daarover kun je natuurlijk van mening verschillen. Toegegeven, per 1 januari van dit jaar werd de prijs van een postzegel 1 binnenland van PostNL verhoogd van 60c naar 64c. Slikken, dat deden we met zijn allen en gaan verder gewoon over tot de orde van de dag.

In de USA is het wel anders. Daar is grote beroering ontstaan over de aanstaande (per 26/1) verhoging van een 'forever' postzegel van 46c naar 49c. Let wel: dollarcenten. Een brief binnenland kost dan -omgerekend- bijna 34 eurocenten!

In de Verenigde Staten wel protesten, en het is zelfs zo dat de toezichthouder niet 'morrend' accoord is gegaan met de prijsverhoging.

USPS (United States Postal Service) heeft van de toezichthouder een voorlopige toestemming gekregen de prijs te verhogen.

Het kan dus zijn dat deze wordt teruggedraaid.

Nederland en de USA zijn niet de enige landen met een prijsverhoging. Vele andere landen hebben -meestal per 1 januari j.l.- de prijs verhoogd. Soms flink verhoogd, zoals in Finland waar de prijs omhoog ging van € 0,85 naar maar liefst € 1!

'Verzachtende' omstandigheden: voor dat geld mag je wel 50 gram verzenden; Er is ook een 2e klas service voor €0,90/50 gram èn internationaal kost het ook € 1, maar dan wel voor 20 gram!

 

Afbeelding: dit velletje met een kerstzegel 1e klas was bij uitgifte twee maanden geleden te koop voor € 8,50. Nu kost hetzelfde velletje € 10


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Dure postzegel?

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap