Goed advies?

Da's maar de vraag!

Dat per 1 januari dit jaar de posttarieven omhoog zijn gegaan is u bekend. Ook weet u dat er geen onderscheid meer is in 'Europa' en 'Wereld'.  Al het buitenland is voortaan 'Internationaal'.

Tot 19 december kon u bij PostNL persoonlijke postzegels bestellen voor binnenland, Europa en wereld. Op die dag kwamen de Decemberzegels en dus ook het kader voor de Decemberzegel.

Door plaatsgebrek werd toen 'Europa' van de site gehaald.

U had natuurlijk verwacht dat op 1 januari 'Wereld' vervangen zou worden door 'Internationaal'. Daar was nu immers plaats voor. Nee dus. 'Europa' verdween en het bleef leeg. Op 7 januari was ook de Decemberzegel verdwenen, dus geen buitenlandmogelijkheden meer met de persoonlijke postzegel.

PostNL heeft daar kennelijk vragen over gekregen, want bij de "veel gestelde vragen" staat op de site te lezen:

Kan ik de Persoonlijke Postzegels ook voor post naar het buitenland gebruiken?
 
Van de grijze variant kunt u nog tot 1 januari 2014 een variant met Europa- of Wereldtarief bestellen voor uw post naar het buiteland. Na 1 januari zijn beide tarieven niet meer te bestellen voor de Persoonlijke Postzegel. Eerder bestelde postzegels Europa en Wereld blijven uiteraard gewoon geldig. Vanaf 1 januari kunt u voor post naar het buitenland twee Persoonlijke postzegels waarde 1 gebruiken.

Of dit een goed advies is is de vraag. Met name ook wie de vraag beantwoordt!

Als u het advies opvolgt, betaalt u naleijk voor een buitenlandbrief 2x € 0,64 = € 1,28, terwijl volgens tarief € 1.05 voldoende is!

Dit is natuurlijk kort door de bocht! Het antwoord had ook uitgebreider kunnen zijn door toe te voegen (bijvoorbeeld):

Bij gebruik van 1 persoonlijke postzegel dient u bij te frankeren tot het geldende tarief, en een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat met 2 Decemberzegels gefrankeerd kan worden. Dat is -met € 1,10- natuurlijk aanmerkelijk goedkoper dan € 1,28!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Goed advies?

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap