Postbode overvallen

Een betrekkelijke zeldzaamheid: een postbode die wordt overvallen. Toch lezen we in het Belgische Nieuwsblad dat op 21 januari een postbode in Houthalen (Belgisch Limburg, in een driehoek tussen Nederlands Limburg en Noord-rabant) gebeurd is.

Wat daar gebeurde, is in Nederland onmogelijk: de postbode werd van contant geld, pensioengeld wel te verstaan, beroofd.

Na enkele klappen op het hoofd heeft hij € 100  afgegeven aan de jeugdige overvallers. Het uitbetalen van pensioenen door de postbode 'op ronde' is welhaast als een recht in België, dat moeilijk is af te pakken. Met alle gevaren van dien natuurlijk.

Al in 2004! werden er vragen gesteld in de Belgische kamer naar aanleiding van de veranderde regelgeving die al enige tijd van kracht was. Op dat moment werden er nog 402.000 pensioenen door de postbode uitbetaald. In januari van dat jaar werd een Koninklijk Besluit goegekeurd waardoor het overschrijving van pensioen op een bankrekening de standaardprocedure is. Blijkbaar dus geen verplichting.....


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Postbode overvallen

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap