Geen Roos!

Dat is 'de straf' voor het niet inleveren van de kaart bij Dirk.

Maar ook geen 'straf'port en dat is vreemd. Hoe zit het:

U heeft in de nieuwsberichten van 11/2 en 13/2 kunnen lezen over de Valentijnskaart die velen in de bus hebben gekregen. Voorzien van 'postzegel' (volgens 'de Postwet van Dirk'): nep dus! Maar wel met waarde 1 en landaanduiding. Niet Dirkjesland of Brookland (een handelsnaam van Dirk) maar gewoon 'Nederland'. Dat -hoewel voor de hand liggend- dit niet zo 'gewoon' is, heeft u ook kunnen lezen.

Terug naar de kaart. Bij inlevering kon een roos verkregen worden. Maar, waarom niet gewoon de kaart verzenden? Er staan immers ook zoals bij een prentbriefkaart 'adresseringslijnen' op.

Na alle ophef over de inmiddels 'overleden filatelistisch gulden' (daar heeft u ook uitvoerig over kunnen lezen) moest ik natuurlijk ernstig rekening houden met een portkaart ten bedrage van van € 1,92. Die zou natuurlijk bij de geadresseerde terecht moeten komen, want er staat geen afzenderadres op de kaart. Toch maar de gok gewaagd.

De kaart gewoon in de bekende bus gestopt, en tot mijn niet geringe verbazing kwam hij keurig gestempeld -op 14 februari, Valentijnsdag!- bij de geadresseerde in de postbus. Niets geen portkaart, noch enig ander teken dat de kaart 'niet regulier' verwerkt is. Klaarblijkelijk ook niet 'uit de machine gegooid' om aan een nadere inspectie onderworpen te worden. Geen sticker of stempel dus 'Frankering Gecontroleerd'.

Dat zou natuurlijk wel gemoeten hebben, want -uiteraard- is de postegel ongeldig en de 'veiligheidskenmerken' (sorteerhaak en fosfor) ontbreken volledig.

 

Let op: dit -mogelijk unieke- gebruikte particuliere 'postwaardestuk' wordt verloot aan diegene die nimmer heeft gepubliceerd in Filatelie en die binnen een maand de redactie een mail stuurt met de aankondiging een artikel te leveren (minimaal 2 pagina's), en dat artikel uiterlijk drie maanden na aankoniding aanlevert. Uw reactie sturen naar: hillesum AT filatelist PUNT com


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Geen Roos!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap