Groei in briefpost!

Maar weinige postadministraties kunnen dat tegenwoordig roepen. De tendens is down. Alsmaar afnemende postvolumes. Briefpost althans, want de meeste postbedrijven plussen wel flink in de pakketpost: e-commerce is booming!

De jonge Baltische landen, en met name Estland en Letland, doen het over het algemeen heel behoorlijk. Ze weten met hoogstaande technologieën en goed opgeleid personeel goed mee te komen in Europa. Wie kent het niet: Skype bijvoorbeeld. Een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in Estland.

Nu kwam 17 februari de Letse postadministratie (Lietuvos paštas) met een positief bericht. Ze hebben de jaarcijfers 2013 bekend gemaakt en kunnen een plus van 16% boeken bij de inkomende post. Wie denkt dat deze opgaande lijn is ingegeven door een almaar toenemende stroom pakketpost, komt bedrogen uit. Slechts 3% van de groei betreft pakketpost!

China is populair: maar liefst 27% van het inkomende postvolume kont uit dit land. Maar, ook voor Letland is de wereld groot. Tot de minder voor de hand liggende landen behoren:

Uzbekistan, Fiji, Cuba, Nigeria, Peru, Iran, Ecuador, Qartar, Oman, the Seychelles, Tanzania, Myanmar,Cook Islands.

Foto: Lietuvos paštas


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Groei in briefpost!

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap