Vijf-rings business!

Ons eigen postbedrijf is niet vies van business. Daar is op zich natuurlijk ook niets mis mee. Ze hebben immers 'een baas' (=de aandeelhouders) die goed gestemd moeten worden.

Van sport heb ik weinig verstand, maar heb toch begrepen dat 'onze' Olympische ploeg buitengemeen goed heeft gepresteerd. Het aantal (goeden) plakken ongekend hoog.

Toch vond PostNL hierin geen reden een postzegel uit te geven, hoewel dat natuurlijk met de huidige moderniteiten (lees: persoonlijke postzegels) geen al te groot probleem moet zijn. Nee, deze week 'gewoon' de geplande vuurtorens. In Sotsji was het vuurwerk, maar de vuurtoren doet gewoon zijn dagelijks werk.

Hoe anders heeft het Finse postbedrijf Itella Posti het gedaan. Ook daar moet geld verdiend worden, dus daar zagen ze 'het nut' van een bijzondere postzegel wel zitten.

Op 3 maart aanstaande al komt er een speciale postzegel in omloop:

Olympische gouden medaille winnaars Sami Jauhojärvi en Iivo Niskanen op nieuwe postzegel.

De pistezegel is gebaseerd op een foto die van het tweetal werd gemaakt door Antti Aimo-Koivisto, tijdens de medaille-uitreiking in Sotsji. Het goud werd veroverd op het langlaufonderdeel teamsprint. Het was voor het eerst in twaalf jaar dat Finland op de Winterolympiade een gouden plak wist te bemachtigen. De postzegel werd ontworpen door Ari Lakaniemi en Susanna Rumpu.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Vijf-rings business!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap