Kaartje posten: met plezier!

We posten steeds minder kaartjes tegenwoordig. Geen postadministratie ontkomt aan de concurrentie van de electronische prentbriefkaart.

De Finse postadministratie, Itella Posti Oy, probeert op een plezierige manier de koper van een postzegel duidelijk te maken dat het posten van een echte prentbriefkaart, voorzien van een echte postzegel, niet saai hoeft te zijn.

Op 5 mei gaf Finland twee Europazegels uit met het thema van dit jaar: nationale muziekinstrumenten. De afgebeelde instrumenten op de twee postzegels zijn de kantele en de accordeon.

De postzegels, gedrukt bij Joh. Enschedé en Zonen in Haarlem, hebben een speciale, meegedrukte, onzichtbare code. Wanneer deze wordt gescand met de Cee app (voorheen de Chameleon app), dan wordt een prachtig youtube filmpje afgespeeld, vier minuten lang en in HD kwaliteit.

Overigens is de techniek van de Cee app ook een Nederlands gebeuren. Ontwikkeld door endeavour media, een voormalig dochterbedrijf van Enschedé, maar sinds oktober 2013 zelfstandig. 

http://youtu.be/mdybfeVGo4g


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Kaartje posten: met plezier!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap