Komkommertijd VII

Een fikse tegenvaller!

Dat 'de rijken' het (ook) niet gemakkelijk hebben -hoewel het er op lijkt dat de crisis achter ons ligt- moge blijken uit de 'bescheiden' opbrengst van de zeldzaamste postzegel ter wereld, die 17 juni werd geveild. 'Slechts' USD 9.013.000 (EURO 6.651.172). Dit bedrag is inclusief veilingkosten.

Het kleinood (de British-Guiana One-Cent zwart op magenta) werd vooraf door veilinghuis Sothebey's in New York getaxeerd op 10-20 miljoen USD (ex. kosten) dus de opbrengst is een fikse tegenvaller.

Het is de enige belangrijke postzegel van Engeland en het Gemenebest die ontbreekt in de collectie van Queen Elisabeth II. Het Britse koningshuis heeft 2x eerder misgegrepen. Of het deze keer wel gelukt is is niet bekend gemaakt. De koper wenst anoniem te blijven.

De kans dat de postzegel richting 'de nieuwe rijken' in China of Rusland is gegaan moet echter niet uitgesloten worden. De postzegel werd zelfs in Hong-Kong tentoongesteld door het veilinghuis.

De postzegel werd verkocht door de erven van John Du Pont. Een Hugenoot die in Amerika furore maakte in de chemie. Het bedrijf Du Pont is nog steeds een wereldspeler.

Reden tot treurnis over het bescheiden resultaat? Nee! Het is -op afstand- de hoogste prijs die ooit werd betaald voor een postzegel.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd VII

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap