Komkommertijd XII

Spanje druk met de monarchie.

Spanje heeft op 19 juni een nieuwe koning gekregen: koning Felipe VI. Behalve voor de royalisten is dit geen groot nieuws. Er was niet eens een feestje voor buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders. Gelukkig maar, ander had onze koning wellicht niet naar Brazilië kunnen afreizen om Oranje aan te moedigen.

Maar, niet alleen voor de royalisten is het nieuws. Ook voor ons filatelisten. Er komen namelijk nieuwe permanente postzegels met de beeldtenis van de nieuwe koning. De zegels lagen nog niet op de plank toen de nieuwe koning op 19 juni aantrad, en nog altijd is er geen aankondiging tot uitgifte gedaan.

Toch zijn er op internet diverse 'postzegels' te vinden met de nieuwe koning. Ontwerpers proberen de Spaanse Correos, het postbedrijf, een handje te helpen met het ontwerp. We gaan het meemaken.

Overigens is de 'wisseling van de wacht' in Spanje er mogelijk debet aan dat Spanje het enige koningshuis is dat niet reageerde op een schrijven van een Vlaamse groep 3 klas in Tienen. Alle Europese vorstenhuizen werden aangeschreven met vragen over het vorstenhuis. Het Spaanse vorstenhuis had het dus te druk met andere zaken.......

Foto: http://sellosficcion.blogspot.nl


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd XII

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap