Komkommertijd X

Tom doet het weer!

Tom of Finland is al maanden hot. Ook de website van Filatelie als ook het gedrukte blad heeft er al ruim aandacht aan besteed.

U weet inmiddels waarover het gaat: De Finse postadministratie gaat (8 september pas!) een velletje uitgeven met homo-erotische afbeeldingen, ontworpen door Timo Berry.

Al vanaf begin april is dit nieuws: Wereldnieuws zelfs, en niet alleen in de filatelistisch wereld. Op zich is dat al heel bijzonder. Zelfs al zou het geen wereldnieuws zijn, maar 'slechts' filatelistisch nieuws dan is het welhaast een unicum dat er vooraf aan een postzegelemissie al zoveel aandacht is geschonken. En, iedere keer komt de aandacht weer terug.

Zo ook gisteren, zaterdag 28 juni. Op de Helsinki Pride heeft het blok -nogmaals, verschijnt dus pas 8 september- een onderscheiding in de wacht gesleept. Ook dat is waarschijnlijk een unicum, dat een postzegelemissie al (ver) voor uitgifte een onderscheiding in de wacht sleept!

De Finse vereniging voor seksuele gelijkheid SETA Ry heeft op de Helsinki Pride een 'Appel Award" toegekend aan Itella (Het Finse postbedrijf) voor het velletje Tom of Finland. Dit in de categorie 'feitelijke informatie'.  

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd X

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap