Komkommertijd XIII

WK

Als ik dit schrijf -8 juli-, zit u waarschijnlijk naar het WK te kijken. Nee, voetbal is niet aan mij besteed. Maar toch, beroepshalve heb ik er ineens mee te maken: WK-postzegels.

Na een lange aanloop heeft u inmiddels de postzegels wel in huis natuurlijk. Op 19 mei (1e druk) uitgekomen en de herdruk op 26 mei. Misschien heeft u ze wel beide: De eerste en de tweede druk.

Of er verschil is? U leest er alles over in het juli/augustusnummer van Filatelie. Ja dus, anders zou u er niet over hoeven lezen natuurlijk.....

Van een heel andere orde zijn natuurlijk de FDC's (jawel, de afkorting van First Day Cover, oftewel de Eerste Dag Envelop). En jawel, dat zal een stempel van 19 mei zijn. Nog niet in huis? Ook dat kan! Die zijn er namelijk nog niet. 

Het zal er om spannen wat het eerste feestje zal zijn: Nederland wereldkampioen of de FDC's bewonderen die op 19 mei 'uitgegeven' zijn. Ze worden namelijk pas eind van de week verwacht. Maar ja, die uitleverdatum is al enige malen opgeschoven. CollectClub meldt nog steeds uitleverdatum 30 juni..... Bij telefonische navraag verleden week werd zelfs aangegeven dat ze 'in huis' waren. Benieuwd dus wie weet te melden dat ze al bezorgd zijn.

De grote vraag is nu dus nog of de FDC's zijn beplakt met de eerste- of de tweede druk of wellicht zelfs beide drukken. 

Na de terugroepactie heeft PostNL in ieder geval genoeg WK-zegels (eerste druk dus) om te overdrukken indien Nederland wereldkampioen wordt. We zijn benieuwd, of wordt het toch een nieuwe (derde) oplage met 'overdruk'? In dat laatste geval zal het vermoedelijk wel meegedrukt zijn!

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd XIII

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap