Komkommertijd XV

IEPER

Het Zuid-Belgische stadje Ieper was afgelopen weekend even het middelpunt van de filatelistsche wereld.

Zoals u in Maandblad Filatelie heeft kunnen lezen, vond daar de tentoonstelling over Oorlogspost 1914-1918 plaats. Een prachtige en vooral ook unieke tentoonstelling: nooit eerder was er zo'n hoeveelheid poststukken bijeen op een tentoonstelling over uitsluitend de Eerste Wereldoorlog.

Dat was echter niet het enige dat er in Ieper te doen was op filatelistisch gebied. De Royal Philatelic Society, London hield er haar RDP-Ceremonyweekend. 

De RDP is zo ongeveer de filatelistische adelstand. RDP staat voor Roll of Distinguished Philatelists. Dit jaar waren er maar liefst vier kandidaten die de Roll mochten tekenen:

Robert Johnson, UK

Chris King, UK 

Wolfgang Maassen, DE

W. Danforth Walker, US

Met medeneming van de vier nieuwe ondertekenaars zijn er momenteel 82 filatelisten in leven die de Roll getekend hebben. Sedert 1921 zijn er totaal 370 ondertekenaars en werden twee filatelisten postuum bijgeschreven.

 

Foto: Wolfgang Maassen, voorzitter van AIJP (Association Internationale des Journalistes Philatéliques), de partner van Maandblad Filatelie. Links op de foto: Chris King, President van de RPSL en ondertekenaar van de Roll, Rechts op de foto: Wolf Hess, die Maassen voorgedragen heeft. (foto: René Hillesum)U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd XV

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap