TNT Post is bezorgd

"Buitenlandse investeerders Aimco en Jana Partners hebben samen een belang van vijf procent in TNT Post en dat zorgt voor grote onrust", vindt CEO Peter Bakker. Op jacht naar hoogste rendement zullen de nieuwe aandeelhouders het postbedrijf willen opsplitsen. Het expressebedrijf zou dan worden verkocht aan integrators als UPS of FedEx. "Wij hebben genoeg aan ons hoofd om dit ook nog eens door het bedrijf te jagen", aldus Bakker gisteren in de Tweede Kamer.

TNT krijgt van de Canadese investeerder Aimco twee jaar de tijd om te tonen dat de splitsing niet nodig is. Bakker’s TNT Post verkeert in een hevige turbulentie. Het postbedrijf vreest een personeelsconflict met de vakbonden en aangepaste sociale regelgeving door de overheid. “Die zullen het bedrijf richting de afgrond duwen”, dreigt CEO Bakker. Nieuwkomers Sandd en DHL Global Mail willen juist soepeler sociale regels onder het minimum loon. Over drie jaar moet de meerderheid van het personeel op het minimum loon in dienst zijn. De overheid kan daartoe ingrijpen.

TNT en de vakbonden hebben inmiddels hun onderhandelingen gestaakt. Daarmee dreigt het ontslag van duizenden werknemers, waaronder veel postbezorgers. "De vakbonden zijn volstrekt onverantwoord bezig", zei VVD-Kamerlid Ton Elias. "Het is onaanvaardbaar dat bonden kennelijk accepteren, dat ze duizenden banen op het spel zetten." Sinds de liberalisering van de postmarkt in april is de prijsconcurrentie verhevigd. TNT Post boekte dit jaar 6% volumeverlies, dat komend jaar daalt naar 9%. De post is bezorgd!

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » TNT Post is bezorgd

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap