Zomerzegels over helden

Mies Bouwman en Willeke Alberti hebben dinsdag uit handen van Katja Veen, manager Consumentenmarkt van TNT Post de eerste Zomerpostzegels 2010 ontvangen. Op deze postzegels staan portretten van zes helden van toen en nu. De overhandiging vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op Landgoed Groenevecht in Breukelen.

 
TNT Post eert de Nederlandse helden ieder met een eigen postzegel van € 0,44 in de uitgave van de Zomerpostzegels 2010. Het postzegelvel met de beeltenissen van deze beroemde landgenoten zal bij velen warme en bijzondere herinneringen oproepen. De postzegels dragen de silhouetten van helden van toen en nu: Annie M.G. Schmidt (1911-1995), schrijfster van onvergetelijke kinderboeken, liedjes en musicals; Ramses Shaffy (1933-2009) met zijn hartverwarmende chansons; Fanny Blankers-Koen (1918-2004), internationaal atlete van de 20e eeuw; ‘Tenore Napolitano' en zanger van het levenslied Willy Alberti (1926-1985); tv-icoon en kinderboekenschrijfster Mies Bouwman (1929) en Dick Bruna (1927), illustrator en schrijver van onder meer de Nijntje-kinderboeken. Hun liedjes, boeken en andere prestaties spreken nog steeds tot de verbeelding en verrijken tot op de dag van vandaag de levens van mensen uit alle leeftijdsgroepen.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de allereerste Zomerpostzegels werden uitgebracht. De Zomerpostzegels bieden iedereen de mogelijkheid om ouderen te ondersteunen. De opbrengst van de bijslag van 22 eurocent per postzegel komt namelijk volledig ten goede aan het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland die het moeilijk hebben, met concrete diensten en activiteiten. Het Ouderenfonds bestrijdt eenzaamheid en armoede onder ouderen. Daarnaast maakt zij zich sterk om de veiligheid te vergroten en een gezonde oude dag te bevorderen. Activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid. Zo maakt het Nationaal Ouderenfonds écht verschil in het leven van deze ouderen.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Zomerzegels over helden

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap