Kinderpostzegels

De kinderpostzegels zijn in het nieuws. Nee, niet de jaarlijkse postzegeluitgifte. Daar moet u nog even op wachten. Embargo tot 24 september. Wel werd op 2 juni al meegedeeld wat het thema is: 'Laat kinderen leren' en 'dat het een samenwerking wordt met het Rijksmuseum.' De kinderen uit het Rijksmuseum staan centraal op de zegels. Wat hier afgebeeld is, zal het dus zeker niet worden.

Kinderpostzegels zijn recent ook in het nieuws geweest, maar op een geheel andere manier. In relatie tot misdaad.

Op de website www.071.nl lazen we op 23 juli:

"De politie deed een inval in de woning van K. Er werd een aantal kinderpostzegels gevonden die op een bepaalde manier waren gevouwen. Op de laatste dreigbrief die is verstuurd zaten twee kinderpostzegels met een vouw op dezelfde plek. Ook vond het Nederlands Forensisch Instituut een spoor van het DNA van K. op een van de zegels.

De verdachte beriep zich tot aan de zitting op zijn zwijgrecht op dit punt. Maar nu had hij plots een verklaring voor de aanwezigheid van zijn DNA op de postzegel. Hij had zijn agenda met daarin de postzegels meegenomen naar de universiteit. Daar was hij de agenda verloren of misschien was deze zelfs wel gestolen."


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Kinderpostzegels

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap