Slecht filatelistisch nieuws

Zoals bekend wordt van 27-29 oktober de tweede editie van de Rossica tentoonstelling gehouden, wederom in Moskou.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door een respectabele vereniging: De Russische Academie voor Filatelie, en heeft de patronage van de Europese Academie voor Filatelie en de AIJP.

De nadruk (lees: krijgen voorrang) ligt op collecties met het thema Eerste Wereldoorlog. Daarnaast is er een grootse literatuurtentoonstelling, waarbij ook diverse Nederlandse inzendingen. Ook Maandblad Filatelie heeft ingezonden met de CD-ROM jaargang 2013.

Gezien het presitigieuze karakter van de tentoonstelling, alsmede het niveau van de organisatoren, wekt het wat verbazing dat een van de deelnemende handelaren de IGPC is. De Inter-Governmental Philatelic Corporation.

Dit bedrijf vertegenwoordigd zo'n 70 'landen' en verzorgt voor deze landen de postzegeluitgiften. Vele van deze 'landen' zijn toch bij filatelisten niet geliefd, omdat er heel veel meer postzegels uitkomen dan het aantal inwoners zou rechtvaardigen. Vele van de zegels hebben waarschijnlijk ook nooit het betreffende 'land' gezien.

Niet alleen dat het bedrijf zich presenteert op de Rossica, ook zijn en zullen er vele postzegelemissies verschijnen met daarop 'Rossica' en daarbij vooral mooie plaatjes, waarbij Russische motieven.

Neem nu Mustique. Nooit van gehoord zegt u? Zou goed kunnen. Volgens Wikipedia wonen er op dit kleine eiland (6m2) 500 mensen (en in het hoogseizoen 1.300). Het ligt in het Caribische gebied en behoort tot Saint Vincent and Grenadines. Het eilandenrijk is sedert 1981 aangesloten bij de UPU, maar Mustique niet. Mocht er al sprake zijn van binnenlandse geldigheid, dan kan voor de postzegel van $2 (€ 0,56) een brief van de tweede gewichtsklasse in het binnenland verzonden worden.

Postzegels worden op de site van de postadministratie in het geheel niet aangeboden. Er is weliswaar een button voorhanden, maar die werkt niet.

Of er voor alle landen die IGSP 'in beheer' heeft Rossica zegels komen is niet bekend. Laten we het niet hopen! 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Slecht filatelistisch nieuws

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap