Stadslogistiek Delft

Herna Verhagen geeft startsein Stadslogistiek Delft

Gisteren, 19 januari, bracht Herna Verhagen, bestuursvoorzitter van PostNL, persoonlijk het eerste postpakketje voor wethouder Stephan Brandligt naar Delft. Op de Markt nam hij het in ontvangst. Dit is het startsein voor Stadslogistiek Delft. Deze nieuwe dienst voor ondernemers maakt wonen, werken en winkelen in de Delftse binnenstad nog aangenamer.

Stadslogistiek Delft is een samenwerking van de gemeente Delft en PostNL om de leefbaarheid van de binnenstad te vergroten. Deze samenwerking maakt bevoorrading van de Delftse binnenstad makkelijker, schoner en efficiënter. Vervoerders geven de goederen voor adressen in de binnenstad af aan Stadslogistiek Delft aan de Staalweg. Daar worden goederen gebundeld. PostNL bezorgt de goederen vervolgens met kleine elektrische voertuigen in de binnenstad. Deze voertuigen zijn schoner en ook zijn er zo minder verkeersbewegingen. Dat maakt het wonen, werken en winkelen in de stad aangenamer.

Wethouder Stephan Brandligt is blij met het nieuwe stadslogistieke centrum. De gemeente Delft doet dan ook graag de eerste stap en zal waar mogelijk alle zendingen voor de binnenstad via Stadslogistiek Delft laten bezorgen. Hij hoopt dat ondernemers in Delft veel gebruik zullen maken van deze nieuwe dienst. Stadslogistiek Delft ontwikkelt ook nieuwe diensten die passen bij de wensen van consumenten en ondernemers in de stad van morgen. Bijvoorbeeld het ’s avonds thuisbezorgen van producten die de consument ’s middags in de winkel heeft gekocht.

 

Bron en foto: PostNL


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Stadslogistiek Delft

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap