Belgische prijswinnaars bekend

Als voorzitter van de "Grote Prijzen van de Belgische en Europese Filatelistische Kunst" deelt Guy Coutant de uitslagen mee van de Grote Prijzen voor het jaar 2009. Deze uitslag werd bepaald na deliberatie van een jury, die bestaat uit 27 leden uit de wereld van de filatelie, van de kunst en van de media.
Deze jury beschikte over 70 % van de stemmen, terwijl de overige 30 % toegekend werden via een nationaal referendum, gehouden in het blad " PHILANEWS ".

Dit jaar werden de deliberaties gehouden te Brussel, op 24 april 2009, en zullen de prijzen plechtig overhandigd worden op zaterdag 18 september, in de prestigieuze Maximiliaan - zaal van het stadhuis van Brussel.

Er waren drie afzonderlijke prijzen toe te kennen, betreffende de zegels van het jaar 2009:

1) de Grote Prijs " Ambassadeur ", die de mooiste Belgische zegel van het jaar 2009 bekroont. Winnaar: het velletje voor Monacophil, met de omgekeerde Dendermonde. (ontwerp: MVTM, = Myriam Voz en Thierry Martin)

2) Voor de zesde keer werd ook de prijs toegekend voor de best gegraveerde zegel van de Europese Unie. ( 118 zegels, 11 landen ). De winnaar werd ITALIE, met de zegel " pinakotheek van Milaan ", gegraveerd door Antonio Ciaburro.

3) Dit jaar werd voor de derde keer de prijs " STAMPILOU " toegekend. Deze prijs bekroont de beste jeugdzegel van de Europese Unie ( 43 zegels, 16 landen ). De winnaar ervan is BELGIE, voor het blokje " Het Belgisch stripcentrum ", eveneens van MVTM.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Belgische prijswinnaars bekend

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap