Eddy Merckx (65) gezegeld

De Post eert zijn grootste Belgische sportman van de 20ste eeuw met een speciale postzegel voor zijn 65ste verjaardag. Eddy Merckx onthulde zijn postzegel in aanwezigheid van premier Yves Leterme en Johnny Thijs.

Op 17 juni viert Eddy Merckx zijn 65ste verjaardag. Drie dagen eerder geeft De Post een speciale postzegel uit voor de beste wielrenner aller tijden. In de postzegeldrukkerij Mechelen onthulde voorzitter Johnny Thijs onlangs de postzegel aan Eddy Merckx, zijn familie en zijn ploegmaten Patrick Sercu, Herman Van Springel en Fons De Wolf. Dit in aanwezigheid van wielerfan premier Leterme. Johnny Thijs verklaarde: "Wij zijn allen fier op Eddy Merckx. Met de speciale postzegel naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag brengt De Post hulde aan de grootste Belgische sportman ooit."

Karl Meersman gebruikte twee beelden voor het ontwerp van de postzegel: één van vroeger en één van nu. De zegel toont een typisch en vertrouwd beeld van de sportman: Merckx, in gele trui, maakt een zegebaar met op de achtergrond de Arc de Triomphe.
De speciale postzegel wordt op velletjes van 5 stuks gedrukt. Vanaf 14 juni zijn de postzegels in de meeste postkantoren en via de webwinkel van De Post verkrijgbaar. Het blaadje kost € 5,90 en de postzegels dragen de waarde "2", voor niet-standaardbrieven naar Belgische adressen.

De Merckx-zegel maakt deel uit van een reeks van postzegels over topsport. Op dezelfde dag geeft De Post ook postzegels uit over het wereldkampioenschap voetbal en over de Jeugd Olympische spelen.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Eddy Merckx (65) gezegeld

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap