Uit de hand gelopen hobby?

De 83-jarige heer Ferdinand Jansen is een filatelist in hart en nieren. Zijn mappen en ordners met verzamelingen uit de hele wereld nemen vele meters muur in beslag. 

Zijn vriend, Harry Lavertu, ook 83, was ooit een bekende couturier; hij kleedde voornamelijk bekende toneelspeelsters en andere celebrities. Zijn modetekeningen zijn talrijk. Maar naast deze tekeningen ontwierp hij tevens antieke auto's en huizen en kastelen. Blijkbaar was dat nog niet voldoende, hij maakte ook nog eens honderden Indonesische tekeningen.
De filatelist wilde wel een paar postzegels maken van misschien tien tekeningen van zijn vriend. Het resultaat was zo indrukwekkend dat hij er "nog maar een paar" liet maken. En toen liep het uit de hand. Maanden lang kwam er elke week een TNT-bestelling binnen met "zijn" speciale series mode, auto's, kastelen en Indonesische tekeningen. Door ruimtegebrek lijstte hij elke serie in en deze hangen nu te pronken aan de laatste meters muur die hij nog over had.
Maar tegelijkertijd gaat hij nog steeds door met zijn andere verzameling unieke postzegels. Van elk land en elk verkrijgbaar onderwerp bestelt hij, nog steeds vol enthousiasme, de mooiste exemplaren. Hoe dat binnenkort moet met de ruimte....?

Wil Hille, Amsterdam

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Uit de hand gelopen hobby?

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap