Nieuwe drukker

U heeft hier in het blad al over kunnen lezen. Nadat we op 1 januari van dit jaar een nieuwe vormgever hebben aangetrokken, beginnen we in 2016 met een nieuwe drukken.

Dit zal een grote verandering in de kwaliteit van het blad brengen. Als het januarinummer op uw mat valt, zult u dat direct opmerken. Zelfs nog voordat u het blad uit het plastic haalt.

In plaats van rotatiedruk gaan we dan over op vellendruk. Hierdoor zult u geen witte rand meer zien van het binnenwerk dat groter is dan de omslag. Het binnenwerk zal ander papier zijn. In plaats van 60g houthoudend (dit is het nieuwe papier dat ingaande het juninummer tot en met het decembernummer door de huidige drukker gebruikt wordt) drukt de nieuwe drukker op 80g houtvrij papier. Het raster bij de huidige drukker is 70 en bij de nieuwe drukker wordt dat 100! Alles bijeen zal dit een enorme verbetering geven die uiteraard vooral bij de illustraties te zien zal zijn. U kunt straks letterlijk de loep op de postzegels zetten!

Om aan de hoge kwaliteitsnormen van de nieuwe drukker te voldoen, is het natuurlijk wel van groot belang dat het aangeleverde beeldmateriaal van een uitstekende kwaliteit is. Immers: Wat er niet in zit komt er ook niet uit.

Het is daarom van belang dat auteurs vanaf nu al aanleveren op de nieuwe specificatie van 350 dpi. Mocht de scanner die instelling niet kennen, dan graag de eerstvolgende stap: dus bijvoorbeeld 400 of 600 dpi. Bestanden graag verzenden via www.wetransfer.com

Het contract met de nieuwe drukker, Drukkerij Verloop te Alblasserdam, werd op 27 mei getekend. 

Op de foto links Jan Vreeken van Drukkerij Verloop en rechts de kersverse voorzitter Hans Kraaibeek


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Nieuwe drukker

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap