Americahal

Zoals gisteren werd gemeld, worden er vandaag, 1 septeber, in de Americahal 400 asielzoekers ondergebracht in 50 units van ieder 8 personen. De units staan op de bekende beursvloer waar over zes weken de Postex wordt geopend.  

Gisteren las u op deze plaats dat de Gemeente Apeldoorn had laten weten dat de opvang tot 5 november zou duren, maar ook dat de evenementen doorgaan. Zoals op de informatieavond, 31 augustus, duidelijk werd, en waarvan foto's te zien zijn op 112 Apeldoorn.nl, is het uitgesloten dat er ten tijde van de evenementen nog vluchtelingen aanwezig zijn. Er is eenvoudigweg geen plaats voor.

De Gemeente Apeldoorn heeft het bericht op haar site inmiddels aangepast en aangegevn dat de vluchtelingen tot 25 september in de Americahal zullen zijn. Wat er daarna gaat gebeuren is nog ongewis.

De Stentor, het lokale dagblad, laat op 31 augustus om 17.45 uur weten dat alles nog ongewis is en dat het COA (Centrale Opvang Asielzoekers) nog in overleg is met Libéma (de exploitant van de Americahal) betreffende de einddatum. 

Word ongetwijfeld vervolgd.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Americahal

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap