Kuszegel

PostNL heeft weer een Valentijnsactie voor ons bedacht. Kon u verleden jaar een poststuk (binnenland) versturen door er eenvoudigweg een (lippenstift)kus op te plaatsen, dit jaar is de actie uitgebreid. 

Voor de heren was het namelijk niet altijd een feest om de lippen te moeten stiften om aldus gratis een Valentijnskaartje te versturen. Toegegeven, stiften kan ook met lippenboter, maar dat werkte niet: transparant.

Dit jaar heeft PostNL 'voor de heren' een speciale kuspostzegel op de markt gebracht. Gratis, bij de aankoop van een Valentijnskaart.

Deze 'postzegel' is natuurlijk geen postzegel. Een waarde ontbreekt, evenals de landsnaam. Zelfs 'port betaald' staat er niet op. Toch kan dit beschouwd worden als een 'port betaald'-zegel, want eenmaal geplakt, wordt het poststuk gratis thuisbezorgd.

Het is de bedoeling dat de zegel, eens opgeplakt, bevochtigd wordt. Er verschijnt dan een kus met 'gestifte lippen'. 

De zegels zijn van 9 tem 12 februari verkrijgbaar. Posten kan uitsluitend op 12 februari voor 17.00 uur. Alsdan zorgt PostNL voor gratis verzending.

We lopen natuurlijk direct al (weer) tegen een probleem op: Wat te doen bij de zogenoemde plattelandsbrievenbussen? Die worden gelicht tijdens de bestelronde. Dat zal in de regel niet vlak voor 17.00 uur zijn. Zou PostNL daar een extra buslichting inlassen om de Valentijn niet teleur te stellen?

Benieud overigens of de machines dit jaar goed afgesteld staan. Verleden jaar na een aantal weken geprobeerd te hebben is het niet gelukt een kuskaart met portkaart te bemachtigen. Wie is dat wel gelukt?

Met de kuszegel dient zich een ander probleem aan: Er is een sorteerhaak op afgebeeld, dus ben toch benieuwd welek machine dit zegel eruit gooit. 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Kuszegel

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap