Catch a Stamp

Op zaterdag 14 mei werd tijdens de museumnacht in het Postmuseum in de Finse stad Tampere een app gepresenteerd, speciaal gericht op kinderen en jeugd. U kon hier al eerder over lezen.

De app is beschikbaar voor smartphones met iOS en Android en er is een kinetische versie beschikbaar die gespeeld kan worden met behulp van Microsoft Kinect.

Het Postmuseum, dat dit jaar haar 90e verjaardag viert, heeft de app laten ontwikkelen door spelletjesontwikkelaar Meanfish, ook uit Tampere.

Men hoopt dat indien de jeugd op deze speelse wijze en met de smartphone in contact komt met postzegels er wellicht interesse gaat komen voor de echte postzegels.

De app, genaamd Catch a Stamp, is te gebruiken zonder enige kennis van de Finse taal. Er komt namelijk geen woord aan te pas. Het enige 'nadeel' voor spelers buiten Finland is dat de voor het spelletje gebruikte postzegels uitsluitend Finse zijn. Het is een soort van kwartetten. Vanuit de 'postzegelregen' moeten postzegels gekozen worden die bij het thema van dat moment passen. Bijvoorbeeld honden. Tevens moet de postzegel in een van de vakjes passen.

De kinetische versie zal uitgebreid te zien en te spelen zijn op de internationale tentoonstelling Finlandia 2017 in Tampere. Het Postmuseum zal daar een speciaal kindergedeelte inrichten, met een tentoonstelling erbij.

 

De app (voor Android) is niet zo eenvoudig te vinden (althans: buiten Finland). De link voor Android: www.goo.gl/1ms4Bp 

Afbeelding: de kinetische versie. (foto: www.postimuseo.fi)


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Catch a Stamp

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap