Een nieuwe dienst van PostNL

Rond 10 mei j.l. heeft PostNL een nieuwe service in het leven geroepen. Het mooie is: het is een gratis dienst!

PostNL heeft gemeend deze aan de postbushouders te moeten aanbieden. De boreling heet: 'U heeft post'.

Het idee erachter is aardig: wie niet dagelijks post in de postbus ontvangt, kan zich de gang naar het postkantoor besparen. Iedere ochtend krijgt men -na activering- gratis een mailbericht met het aantal poststukken dat er die dag werd afgeleverd in uw postbus. Is het niets, dan weet u dat dus ook. Tot zover een mooie service.

 

Wie echter de voorwaarden leest, komt al snel tot de conclusie dat men eigenlijk helemaal niets aan deze 'service' heeft.

De lijst met uitzonderingen van wat niet vermeld wordt is lang. Een klein aantal hieruit: post van andere postbedrijven dan PostNL, pakketten, aangetekende brieven.

Bovendien zijn de voorwaarden niet eenduidig.

Op de aanbiedingskaart wordt verwezen naar de voorwaarden op postnl.nl/uheeftpost. Hierin staat dat post boven de 350 gram (..) niet meedoet om aangekondigd te worden. Over het formaat wordt niet gesproken. Kijken we echter bij de Gebruiksvoorwaarden 'U heeft post' (www.postnl.nl/Images/Gebruikersvoorwaarden-U-heeft-Post_tcm10-71997.pdf) dan wordt er niet gesproken over 350 gram maar over formaat groter dan C5....

 

Kortom: wilt u echt weten of u post heeft in uw postbus? Gewoon naar de postbus blijven lopen dus!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Een nieuwe dienst van PostNL

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap