Finland 100

Dat 2017 in Finland een jubeljaar is, dat heeft u in het blad al kunnen lezen. Het land is dan 100 jaar onafhankelijk. Een van de vele evenementen in het feestjaar is de grote FEPA tentoonstelling Finlandia 2017, waar de Maandbladreis naar toe gaat.

Uiteraard doet ook de Finse post, Posti, mee aan de feestvreugde. Er zijn al diverse postzegels uitgegeven in verband met Finland 100 jaar en komend voorjaar staat er een serie op het programma met als thema 'samen'. Er komen portretten op van bekende en onbekende Finnen, zoals presidenten, de Kerstman en bekende succesvolle Finnen. Maar, ook 'de gewone Fin' heeft de kans op een postzegel vereeuwigd te worden. Posti heeft hiertoe een oproep gedaan om, als je graag op een postzegel afgebeeld wilt worden, je foto in te sturen. Dat kan nog tot en met 30 september. Overigens wil Finland het feestje ook met Finland-vrienden vieren, en ook zij mogen hun portret insturen.

Het is geen wedstrijd, maar wel een verrassing. De gelukkigen geven vooraf toestemming en zien pas bij het verschijnen van de zegels wie er op afgebeeld zijn.

Ook Posti is een commercieel bedrijf en vertellen fijntjes dat wie niet kan wachten om te zien of haar of zijn foto werd gekozen nu al een persoonlijke postzegel kan laten maken..... http://suomi100.posti.fi


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Finland 100

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap