Posti gaat in de zorg

Het Finse postbedrijf Posti is al een tijdje zoekende naar een goede invulling van het takenpakket van de postbode.

Ook in Finland loopt het postvolume sterk terug, maar de postbodes zomaar aan de kant te zetten als boventallig wil het Finse bedrijf niet. Het is een groot land met veel platteland en er moet toch post bezorgd worden. De servicegraad in Finland is hoog.

Al eerder werd besloten dat de postbode wel het gras kan maaien.Hier werd in april op deze plaats over bericht

De winters zijn in Finland 'een beetje' strenger dan hier, dus grasmaaien is er niet bij in de winter. Daarop heeft Posti besloten het dienstenpakket te gaan uitbreiden in een niet onbelangrijke zorgtaak.

Mede door de winterse omstandigheden komen ouderen in Finland vaak weken niet de deur uit. Vanaf 1 januari 2017 is nu een postbode te bestellen (sedert 26 november) om een of twee maal per week door de postbode naar bijvoorbeeld een vriend gebracht te worden. Men kan boeken voor een wandeling van een half of een heel uur. Men kan op het gewenste tijdstip reserveren.

De klant is koning, want er wordt gewandeld via de door de klant aangegeven route en de klant bepaald het tempo. De dienstverlenende postbodes krijgen een korte walk mate-opleiding.

Het is echt sociaal werk, want de klant krijgt een eigen medewerker toegewezen die bij het eerste bezoek komt kennismaken.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Posti gaat in de zorg

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap