Een mooi 2017 gewenst!Update

Tja, dat wensen we elkaar natuurlijk van harte toe. En ook een mooi filatelistisch jaar natuurlijk. 

Voor verzamelaars van gebruikt modern Nederland dreigt het echter een gitzwart jaar te worden. Of blauw, afhankelijk van de kleur van de pen van de baliemedewerker!

U heeft al kunnen lezen dat de stempels ingaande dit jaar zijn verdwenen bij de balies van de postpunten. Wat overblijft als stempel zijn de rolstempels op de sorteercentra. U weet wel, van die lelijke met al die golflijnen.

Had u er zich net bij neergelegd dat u de postzegels op de aangetekende- en pekketpost nog best kon gebruiken in uw gebruikt Nederland collectie - maar mooi is anders - dan volgt er toch echt een koude douche.

Deze postzegels zullen namelijk helemaal niet meer voorzien worden van een rolstempel in de sorteercentra! Ik zie u voorzichtig glimlachen en denken 'mooi, die gebruiken we dan opnieuw'. 

De retailers hebben in de laatste editie van hun tweewekelijks door PostNL verstrekte nieuwsbrief Post + - update 25, week 52, 27 december 2016 - 8 januari 2017- aangegeven dat pakketten en aangetekende zendingen voorzien van postzegels van een inktkruis moeten worden voorzien. Wie nog twijfeld: de subtitel van het blad Post + is 'Informatie en inspiratie van PostNL'. 

De postzegelmoord zal dus in alle hevigheid en in volle omvang toenemen.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Een mooi 2017 gewenst!Update

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap