Stempelramp

We klagen steen en been over de afschaffing van de poststempels op de vestigingen. En terecht. De nieuwe 'stempelmethode' (het inktkruis, hoe elegant ook aangebracht) kan ons filatelisten niet bekoren.

Maar zijn wij -postzegelverzamelaars- nu de enige die hier last van hebben? Nou, nee. Even Googelen en we zien dat een poststempel heel vaak belangrijk kan zijn. Een bloemlezing:

Datum poststempel uitgangspunt bij beoordeling tijdstip indienen beroep

 

Datum: Poststempel Betreft: Buitengewoon verlof 

 

Datum: poststempel Kenmerk: 1.5/441.1/JT/eb Betreft: lidmaatschap KansPlus 

 

De auto is daartoe een week na datum poststempel beschikbaar. 

 

FISCAAL BESTUURSPROCESRECHT Niet-ontvankelijkheid beroepschrift. Datum poststempel van latere datum dan uiterste beroepstermijn.

 

Nu hetzelfde bezwaar van Gerard, maar dan wel met poststempel. De datum poststempel is 14 maart 2016.

Is het bezwaarschrift ontvankelijk?

Ik vermoed dat in de dynamische fase de datum OP het document steeds minder waarde krijgt. Het was al zo dat voor bepaalde termijnen - voor vergunningenaanvragen bijvoorbeeld - de 'datum poststempel' geldt.

Annulering dient schriftelijk te gebeuren (brief/fax/e-mail; datum poststempel of fax-/e-maildatum is annuleringsdatum). 

Datum poststempel blijkt niet doorslaggevend bij beoordeling of beroep al dan niet op tijd is ingediend.

 

Dat ligt er maar net aan op welke datum u deze bezwaarschrift heeft ingezonden. De officiële instanties (zoals in dit geval de gemeente) hanteert doorgaans de datum poststempel (dus niet de datum van binnenkomst bij de gemeente, maar de datum van de TPG-poststempel) 

De opzegging gaat in per eerste van de tweede maand volgende op de datum van binnenkomst van de schriftelijke opzegging (datum poststempel) of datum ontvangst e-mailbericht.

Retourzendingen, welke buiten de retourtermijn aangeboden worden (datum poststempel is bindend), zullen niet gecrediteerd worden en worden automatisch eigendom van My 7Ways. Mocht er zich een situatie voordoen waarin uvoorziet dat er problemen zouden kunnen ontstaan, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice.

Tot vier weken (28 dagen) voor aanvang van het congres kosteloos (datum poststempel telt). 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Stempelramp

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap