MUSCOM verleden tijd

Nee, niet schrikken. Het bekende museum aan de Zeestraat in Den Haag blijft niet permanent gesloten. 

Midden vierde kwartaal van dit jaar zullen de deuren weer open gaan, maar onder de nieuwe naam: COM!

Wie de afkorting van museum MUS mist, die heeft gelijk. Toch zal er een museum openen, maar wel meer dan dat alleen. In het persbericht staat:

De kunst van communicatie

Communicatie speelt een cruciale rol op persoonlijk en maatschappelijk niveau. Communicatie kan bijdragen aan begrip of aan onbegrip. Iedereen heeft er mee te maken en ondervindt direct of indirect de impact van communicatie. De ontwikkelingen op het gebied van communicatie gaan razendsnel.

Deze ontwikkelingen vragen om duidelijke spelregels en om mediawijsheid. Hoe duid je de hoeveelheid nieuws en informatie die op je afkomt, hoe bepaal je het verschil tussen nieuws en nepnieuws, tussen goede en minder goede bedoelingen en wat vinden we gewenste omgangsvormen op social media? Goed communiceren is een kunst en COM! wil mensen die kunst helpen verstaan.

Ontmoetingsplek

Musea zijn niet alleen getuige van gebeurtenissen uit het verleden, het zijn ook plekken die inspireren en aanzetten tot het vormgeven van de toekomst. Musea kunnen vanuit hun historie en collectie het initiatief nemen om visies en ideeën te helpen ontwikkelen. COM! wordt daarom een ontmoetingsplek voor een breed publiek, een plek om te leren, te doen en ervaringen uit te wisselen.

De museumvloeren vormen samen met de eventzalen, werk- en ontmoetingsruimtes een totaalconcept. Door middel van een actuele programmering waaronder workshops, lezingen en debat, wordt iedereen uitgenodigd zich (nog meer) bewust te worden van de manier waarop communicatie werkt. Bedrijven en instellingen kunnen bij COM! onder meer vergaderen, netwerken, presenteren en medewerkers laten trainen in communicatievaardigheden.

----einde bericht----

Mist u ook de postzegels? Bij navraag laat men weten:

Is het de bedoeling dat in het nieuwe museum Com! postzegels en postgeschiedenis tentoongesteld gaan worden? 'Ja zeker, zowel de geschiedenis van post als telecom komt aan de orde. Ook postzegels krijgen een plaats op de museum vloeren.'

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » MUSCOM verleden tijd

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap