Opmerkelijke deal van Posti

Het Finse postbedrijf Posti heeft een opmerkelijke deal gesloten met de stad Vantaa, even ten noorden van Helsinki, waar ook de internationale luchthaven is gevestigd.

De stad heeft Posti namelijk een stuk grond verkocht van maar liefst 17.000 m2 voor de prijs van € 1. Nee, niet per meter, maar € 1 voor het geheel.

Voordat u nu ook naar Vantaa vliegt om te zien of er wellicht nog een lapje grond verkrijgbaar is voor zo'n zacht prijsje, moet u toch even verder lezen.

De lap grond wordt toegevoegd aan een ander stuk dat door Posti werd aangeschaft, en op het geheel verrijst een geheel nieuw sorteercentrum van 26.000 m2. Het is een strategisch zeer interessante plek, weg van de drukte van de Finse hoofdstad maar direct aan de rijkswegen en het vliegveld. Er wordt in maart met de bouw begonnen en het moet in de zomer van 2018 gereed zijn. Bouwkosten 29 miljoen euro. Er komen 300 mensen te werken.

Part of the deal met de gemeente Vantaa is dat het vervuilde terrein eerst wordt gesaneerd. De kosten daarvan worden geschat op tussen de 1,4 en 1,9 miljoen euro.

 

foto: artist impression van bouwer YIT (www.yit.fi)


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Opmerkelijke deal van Posti

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap