Stempelbericht niet officieel!

Gisteren plaatsten we hier een bericht over de verwarring over herintreding van de stempels. Eigenlijk twee berichten gisteren. Eerst een bericht over de onduidelijkheid die ontstond nadat de NVPH op 27 februari een persbericht de wereld had ingestuurd, terwijl de KNBF dat al op 23 februari had gedaan.

In de loop van de middag kwam er echter een nieuw persbericht van de KNBF, dat boven dit bericht werd geplaatst. iedereen die iets wil weten over de hedendaagse (niet) stempeling en of de pennenstreek verwijst naar de KNBF als 'officiële woordvoerder', laat PostNL vandaag (1 maart 2017) 'op het hoogste niveau' weten dat het persbericht van heden, uitgebracht door de KNBF 'Het persbericht van de KNBF is niet in overleg met ons opgemaakt en heeft ons verrast. Het beschreven voornemen over de stempels moet nu eerst worden uitgewerkt. Zodra alles definitief is, zullen wij nader berichten over de inhoud en uitrolplanning.'

In mijn vorige bericht meende ik al op te maken dat de pennenstreek dus nog niet van tafel is. PostNL bevestigd dat en laat weten:

  • Totdat er stempels zijn, krijgen de postzegels op een zending een ontwaarding met een pen. Het ontwaarden van postzegels is wel altijd nodig. Zoals ik eerder aangaf: de stempels die tot en met 31 december 2016 zijn gehanteerd zijn niet meer in gebruik.
  • We maken een plan voor de uitrol van de stempels. We willen in 1 keer de aanpassing goed doorvoeren. 
  • Ter verduidelijking: het gaat om de PostNL-locaties (postkantoren en pakketpunten): daar waar met postzegels gefrankeerde aangetekende brieven en pakketten met postzegels worden aangeboden.

We zitten dus naar verwachting nog een aantal maanden naar 'mooie' strepen te kijken!U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Stempelbericht niet officieel!

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap