Stoute retailers PostNL!

Eergisteren konden we een - volgens PostNL - afdruk van een laatste dag van gebruik van een tuimelstempel van het merk Colop afbeelden.

Dat PostNL de stempeladministratie niet op orde heeft was al eerder duidelijk. Eind december kregen alle retailers al de opdracht de stempels niet meer te gebruiken en te retourneren. De terugroepactie moest zelfs nog een keer herhaald worden, maar nog steeds zijn er dus - drie maanden na dato - nog steeds stempels in gebruik. Los van de stempels die nog ergens in een la liggen.

De stelligheid waarmee PostNL op 1 maart dus beweerde dat de tuimelstempels niet meer in gebruik zijn is dan ook meer een wens dan een wetenschap.

Weer terug naar ons laatste dag stempel van eergisteren. Dat stempel (Amersfoort-Zonnewijzer 21, bij de JUMBO) was na 1 maart nog steeds in gebruik.

Op 7 maart ontving ik een envelop in mijn postbus, gestempeld op 4 maart (zaterdag) en voorzien van een stempel van het sorteerentrum Nieuwegein van 6 maart.

Ondanks de strepen die we nog steeds hebben, kan PostNL ook aardig zijn: het machinestempel van Nieuwegein is keurig om het tuimelstempel heen gezet!

Toch benieuwd wie de datum van 4 maart van een tuimelstempel weet te kloppen.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Stoute retailers PostNL!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap