'Nederland' bananenrepubliek

Met een simpel mailtje van de PostNL CollectClub op 27 maart werden we met de neus op de feiten gedrukt: 'Nederland' glijdt af tot filatelistische bananenrepubliek.

In deze mail werden we geattendeerd op het die dag uitgekomen postzegelvel 'De Stijl' en een - al eerder uitgegeven - velletje persoonlijke postzegels. Tot zover niets bijzonders dus.

Er werd echter nog iets aangeprezen: een postzegelvel van Bonaire, onze eigen Nederlandse gemeente in het Caribisch gebied.

Als lezer van Filatelie weet u natuurlijk al dat wij de zegels van de drie gemeenten aldaar (Bonaire, St. Eustatius en Saba) niet vermelden bij de nieuwe uitgiften. Bij uitzondering doen we dat nu wel, om de status van 'bananenrepubliek' aan te tonen en, zoals u hieronder kunt lezen, er uw voordeel mee te doen.

U kunt u natuurlijk rijk rekenen, maar ook u, lezer, snapt dat dat niet kan. Waar koop je nieuwe postzegels voor de helft van de frankeerwaarde die deze postzegels vertegenwoordigen. Nou, nergens dus, want dat kan gewoonweg niet. 

Toch kunt u een vel zegels Nachtwacht 'de nieuwste uitgifte van 2017' bij een handelaar (via een PostNL link dus!) kopen voor 50% van de frankeerwaarde. Feitelijk - gelet op de huidige USD koers - nog minder. Voor een vel van 24 zegels waarde USD 0,99 hoeft u slechts € 9,99 te betalen, oftewel € 0,41 per zegel. (verzendkosten € 1,95 per bestelling).

Heel vreemd is ook dat Eurocase de officiële verkoper is van postzegels van Bonaire, maar dat deze uitgave wordt verkocht door Edel Collecties. Bij Eurocase werden deze zegels ook niet aangetroffen. Nog vreemder: het wordt met nadruk aangeprezen als een PostNL aanbieding!

PostNL aanbieding:
Postzegelvel 375 jaar De Nachtwacht

Zojuist verschenen - De nieuwste uitgifte van 2017

Doe er uw voordeel mee. Rekent u even mee: een postzegel van USD 0,99 is de frankeerdwaarde voor een prentbriefkaart naar alle landen van de wereld! U kunt als bedrijf dus een fantastische mailing opzetten die absoluut de aandacht trekt, en die waanzinnig goedkoop is: € 0,41 per stuk aan portokosten, en een blikvanger van jewelste. Daar kan de aanbrenger van het nieuws (PostNL) niet tegenop! 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » 'Nederland' bananenrepubliek

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap