1 juni nieuwe stempels

PERSBERICHT VAN DE KNBF VAN 12 APRIL 2017
NIEUWE POSTSTEMPELS IN JUNI
Sinds 1 januari zijn er op de postkantoren geen stempels meer en worden de postzegels op de poststukken met pen doorgekrast. De postzegelverzamelaars protesteerden heftig tegen deze maatregel. PostNL heeft, na intensief overleg met de KNBF, besloten de met postzegels gefrankeerde zendingen weer te gaan stempelen. PostNL streeft er naar dat er op 1 juni op alle postkantoren weer stempels zijn.
De eerste gedachte was dat er totaal nieuwe stempels zouden worden aangemaakt. Bij nader onderzoek blijkt het mogelijk een groot aantal oude stempels te recyclen. Uit oogpunt van duurzaamheid en kostenbesparing kiest PostNL voor het recyclen van 1000 oude stempelhouders en het aanmaken van 2000 nieuwe stempels. De oude stempelhouders worden voorzien van een nieuwe stempelafdruk.
De nieuwe stempelafdruk krijgt naast een aanduiding “PostNL” een datum, een plaatsnaam en een volgnummer. In het stempel zal geen straatnaam komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot van de redactie:

Dit persbericht van de KNBF roept veel vragen op. Nog op 7 april! heeft PostNL de redactie nogmaals schriftelijk bevestigd dat de oude stempels (in gebruik tot 1 januari 2017) NIET zullen terugkeren! U hoort hier nader over.

De bijgeleverde afbeelding roept vragen op, aangezien hierbij de maat 24mm!!! is aangegeven.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » 1 juni nieuwe stempels

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap