Komkommertijd XX

NEDERLAND BANANENREPUBLIEK

 

Het is ongeveer een jaar geleden (septembernummer 2016 van Filatelie) dat KNBF-secretaris op de Bondspagina's schreef: 'Filatelistische Bananenrepubliek Nederland'. 

Blijkbaar is er sedertdien niet veel veranderd. Zojuist werden we door PostNL 'verrast' met de aankonidiging dat ze aandacht gaan besteden aan de (voor het eerst!) WK-overwinning van het Nederlandse vrouwen voetbalteam. Dat is mooi zult u denken, maar schijn bedriegt.

PostNL wil hier een slaatje uit slaan. Er wordt geen 'normale' postzegel uitgegeven om te delen in de feestvreugde, zelfs geen gewone persoonlijke postzegel. Nee, er wordt een zilveren postzegel uitgegegeven. En ja, die kunt u 'gewoon' gebruiken om mee te frankeren: goed voor een aangetekende brief, die normaal € 8,35 kost. Maar let op: u MAG deze postzegel kopen voor het lieve sommetje van € 25.

In de haast werd in het persbericht vergeten te vertellen wanneer de postzegel verschijnt: dat zal 'naar verwachting' eind augustus zijn.

Het is natuurlijk puur toeval, maar juist ook vandaag maakt PostNL tegenvallende halfjaarcijfers bekend. Zou dit, over de rug van de filatelisten, nu echt helpen?

De Belgen hebben een beetje leedvermaak. PostNL ging behoorlijk onderuit op een voor de rest positieve beurs. De Tijd meldt fijntjes dat de beurswaarde thans een derde minder is dan het door PostNL niet aanvaarde bod van bpost....... 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd XX

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap