Komkommertijd XXII

ONGEWENSTE KOPPELVERKOOP

 

Hoeveel verzamelaars zouden er zijn die èn Nederland èn Luxemburg verzamelen? En hoeveel daarvan zullen zowel postfris als gebruikt (met verzoek gelegenheidsstempel) verzamelen?

Geen idee? Kan ik mij voorstellen, maar uw gedachten zijn waarschijnlijk de mijne: bijzonder weinig, als er al zijn.....

Toch heeft PostNL (samen met de Luxemburgse post) gemeend deze groep 'in de watten te moeten leggen'! 

Op de Multilaterale Hertogpost 2017 (25 t/m 27 augustus) geeft PostNL namelijk, samen met de postadministratie van Luxemburg, een emissie uit: ieder een velletje met twee zegels met hetzelfde ontwerp (van Linda Bos, een Nederlandse ontwerpser die in Luxemburg woont en werkt). Deze velletjes kunt u gewoon kopen, zowel gebruikt als ongebruikt of met een speciaal stempel, voor de uitgifteprijs. Tot zover niets mis mee natuurlijk. 

De beide postadministraties komen echter ook met - en dat is uniek voor beide landen - met een velletje in hetzelfde ontwerp met een zegel van Luxemburg èn een van Nederland. Dit velletje kunt u echter niet los kopen! Niet ongebruikt en niet gebruikt. 

Het velletje wordt uitsluitend ter verkoop aangeboden in een set (in omslag) waarbij u alle drie de velletjes (Luxemburg, Nederland en de gecombineerde) 'mag' kopen en 'nog mooier' zowel postfris als 'gebruikkt' met het speciale fdc-stempel. Verzamelt u alleen postfris van een van beide landen, dan mag u dus € 14,95 neertellen (zegelprijs € 12.08) en krijgt er voor u waardeloze zegels bij 'cadeau'. En nee, als trouwe abonnee die al jaren de nieuwe uitgiften koopt wordt u ook niet als goede klant behandeld. Het gecombineerde velletje wordt niet bij uw abonnement uitgeleverd.

Hiermee verwachten beide postzegeladministraties ongetwijfeld een boost aan het postzegelverzamelen te kunnen geven...........


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd XXII

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap