MULTILATERALE HERTOGPOST 2017

Het kan u niet ontgaan zijn: Dit weekend zal 's-Hertogenbosch drie dagen lang het filatelistische middelpunt van Nederland zijn.

U heeft hier ook al kunnen lezen dat PostNL bij deze gelegenheid op de openingsdag (25 augustus) een postzegelvelletje uitgeeft met een zegel 1 binnenland en een met 1 internationaal.

Wie nu denkt in Den Bosch een echt eerstedag stempel te scoren, die heeft het mis. Zoals u op de afbeelding ziet, werden de zegels al op 21 augustus gestempeld. Geen maakwerk (gewoon een machinale stempeling) en ook geen 'stoute' winkelier die het velletje te vroeg aanbood. Nee, briefschrijver laat weten het velletje gewoon van de CollectClub al afgelopen zaterdag in zijn brievenbus gekregen te hebben!

Snel op een envelop geplakt en de brievenbus is voor een echt eerstedag stempel. Dat is wel gelukt. De vraag rijst wel waarom PostNL zo 'vriendelijk' is geweest te gaan krassen. Dat zou toch verleden tijd zijn bij de invoer van de nieuwe stempels?

Natuurlijk, PostNL mag te allen tijde de zegels alsnog ontwaarden - zelfs met de pen - als blijkt dat de zegels ongestempeld zijn gebleven en dit ontdekt wordt indien er geen stempel voorhanden is, bijvoorbeeld door de postbode.

Zoals duidelijk te zien is, is hier echter geen sprake van een ongestempeld gebleven postzegel.

Regelrechte postzegelmoord dus!

 

Wie alles wil weten over de Multilaterale Hertogpost 2017 (25-27 augustus) kijkt hier


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » MULTILATERALE HERTOGPOST 2017

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap