Sandd. postzegelcollectie

We konden het 6 oktober al melden. Sandd. heeft eigen postzegels. Althans, toen konden we slechts postzegel melden, en wel van zestig cent, het enkelvoudige brieftarief.

Er zijn echter postzegels in iedere waarde volgens de tariefstaat (zie afbeelding): 60 cent, 110c, 155c, 200c en 340c. Met deze laatste kunt u een brief verzenden van tussen de 251g en 2 kg.

Zoals werd aangegevenis de 60c voor een enkelvoudige brief aanmerkelijk goedkoper dan de 78c die PostNL rekent. Voor ondernemers, die BTW kunnen verrekenen, is het verschil nog aanzienlijk groter. Als voortvloeisel van de UPD (Universele Post Dienst), die momenteel in handen is van PostNL, is de zegel van € 0,78 BTW-vrij. De Sandd. zegel valt hier echter niet onder en is dus met 21% BTW belast, die de ondernemer dus kan aftrekken!

Vooralsnog worden de postzegels (bij mijn postpunt, Bruin en Prins bloembinderij in Zwijndrecht althans) verkocht per heel vel. Of dat verplicht is kon men nog niet vertellen. Het is allemaal nog te vers.

De zegels van zestig cent en een euro en tien cent zitten in vellen (met hangoog) van twintig. De overige waarden in velletjes van tien (ook met hangoog).

De zegels zijn eenvoudig, uniform, uitgevoerd.

De brievenbus in Zwijndrecht staat er gezellig bij tussen de bloemen. Sandd. zorgt niet zelf voor het legen van de brievenbus. Dat is uitbesteed aan DHL. Ophalen (en ook bezorgen) op dit moment twee maal per week. Op de brievenbus staat duidelijk het schema. Een minpuntje is dat er niet bij staat hoe laat de bus geleegd wordt. Dit gebeurt door DHL op route, en al om een uur of vier, terwijl de winkel tot zes uur geopend is.

Foto: collage bij Bruin en Prins, Oudeland 118 in Zwijndrecht.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Sandd. postzegelcollectie

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap