Sandd: goedgekeurd!

Gisteren trof ik - volgens verwachting - een met een Sandd zegel gefrankeerde envelop aan in mijn postbus. Deze was eergisteren op de post gedaan en toch had ik de verwachting deze gisteren aan te treffen. 

Over hoe ik de envelop aantrof was ik wel zeer teleurgesteld. Nee, niet omdat hij vefomfaaid was, vol vlekken en of scheuren. Niets van dat alles! De envelop was nog steeds smetteloos wit met hooguit een klein kreukje in een hoek. Daar was ik dus niet teleurgesteld over.

Zelfs de fameuze pennenstreek ontbrak en de postzegel verkeerde verder in de staat zoals ik die had aangebracht op de envelop. En toch zeer teleurgesteld!

De envelop was namelijk niet in de blauwe Sandd brievenbus gestopt, maar in de oranje brievenbus van PostNL. Ik had op alles gerekend en alles kunnen verwachten, maar niet dat de envelop 'zomaar' in mijn postbus zou liggen.

De brief is - blijkens de diverse codes - normaal gesorteerd en werd door de machine opgemerkt. Een extra controle dus. Prima. Stempel van 'goed gedrag' (blijkbaar): Frankering gecontroleerd. Zeer teleurgesteld dus. Alles wat ik had kunnen verwachten was niet dat de envelop 'zomaar' en op tijd in mijn postbus terecht zou komen. Dat op tijd misschien nog wel, want het is een erezaak voor PostNL om binnen 24 uur te bezorgen.

Wat ik zoal dacht te verwachten? Een portkaart, en dan wel een bijzondere waarbij de 'onschuldige' consument er op gewezen wordt per ongeluk de brief in de verkeerde bus gestopt te hebben. Het is natuurlijk flink wennnen van oranje naar blauw. Ik had verwacht dat PostNL met de portaanzegging fijntjes zou opmerken dat de brief toch echt in de verkeerde bus was gedeponeerd en dat de envelop voor PostNL dus helaas geheel ongefrankeerd was. Betalen dus: het volle pond plus de adminisratiekosten. 

Er zou ook nog een vriendelijk briefje bij gezeten kunnen hebben: Deze brief werd u door PostNL binnen 24 uur bezorgd. Helaas kan Sandd die service niet bieden. Wij raden u aan de afzender hiervan op de hoogte te stellen en deze mee te delen dat brieven in de oranje bus toch voorzien dienen te zijn van een PostNL zegel. En ja, wellicht zijn ook onze zegels met vogels mooier.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Sandd: goedgekeurd!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap